Sinema, televizyon alanında oyunculuk yapma hedefi olanlar için; 33 yıllık eğitim tecrübesiyle geniş kapsamlı, uygulama ağırlıklı, zengin içerikli ve iddialı bir oyunculuk eğitimi vadediyoruz.
- İstanbul Devlet Konservatuarı kurucu müdürü Can Gürzap ve Arsen Gürzap yönetiminde uzman ekip
- Birbirinden iddialı ve deneyimli isimlerden oluşan usta eğitmen kadrosu
- 14 kişilik kısıtlı kontenjanlı sınıflarda yoğun pratik imkanı
- Drama Sahne Çalışmaları
- İleri Düzey Kamera Oyunculuğu
- Film Sektörüne Bakış
- Eğitim Sonunda oluşturulacak özel Audition video
SİZİ ARAMAMIZI İSTER MİSİNİZ?
Eğitimlerle ilgili bilgi almak için formu doldurun Sizi hemen arayalım!
SOSYAL MEDYADA DİALOG
EĞİTİM DETAYI
Hedefiniz sinemada ya da televizyon sektöründe oyunculuk yapmaksa, şu an doğru bir yerdesiniz. Yılların verdiği deneyimi, günümüzün ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hazırladığımız programda, iyi bir oyuncunun sahip olması gereken nitelikleri size kazandıracak özel bir kurs içeriği oluşturduk.
Toplam süresi 72 saati bulan ileri oyunculuk kursumuzda, drama sahne çalışmaları, ileri düzey kamera oyunculuğu, film sektörüne bakış dersleri veriliyor. İleri oyunculuk kursunun oniki saatlik bölümünde, oyuncu adaylarının kariyerlerinin ilk adımlarına destek olabilmek adına profesyonel bir yönetmen, katılımcıların bireysel audition çekiyor.
Eğitim boyunca her ders için aralarında Can Gürzap veya Arsen Gürzap’ın da yer alacağı uzman eğitmen kadromuzdan değerli isimlerle çalışılıyor. Programda yer alan tüm eğitmenlerimiz konservatuar mezunu, Şehir Tiyatrosu ya da Devlet Tiyatrosu sanatçılarıdır.
Oyunculuk kursumuza, Taksim Gümüşsuyu'ndaki okulumuzda katılabilirsiniz.
MEZUNLARIMIZ
KURS İÇERİĞİ
Drama Sahne Çalışmaları (20 saat) :
Oyunculuk eğitimi alan kişilerin, bütün enstrümanlarının beden kullanımlarının doğru çalışması ve daha ileriye taşınması. Duygularının çıkarılması ve gelişmesi Oyunculuklarının daha ileri boyuta taşınması ve sahnelenmesi hedeflenir
İleri Düzey Kamera Oyunculuğu (36 Saat) :
Oyuncu; bir yazılı metnin, hikâyenin, oyunun seyirciye aktarılmasını sağlayan etkenlerin, en önemlisidir. Oyuncu; bu görevini, üstlendiği ‘karakter’ aracılığı ile yapar ve kendinden katacağı malzeme ile derinleştirdiği karakterini, seyircinin inanacağı, merakla takip edeceği, empati kurabileceği bir noktaya taşır.
Ancak, ‘Sinema ve TV Oyunculuğu’ için, bu kadarı yeterli değildir. Doğru analiz edip, karakterine hayat vermiş olsa da, seyirciyle doğru buluşma için, daha fazlasına ihtiyaç vardır. ‘Karakter ile seyirci’ arasında, ‘oyuncunun aşması gereken’, teknik bir süreç vardır. Ve bu sürece dair bilgi ve donanıma sahip olmayan, onu lehine kullanamayan oyuncu; karakterini-karakterinin duygularını, seyirciye doğru aktaramaz! Aktardığını zanneder belki ama bir şeyler ya eksik kalır ya da fazla…
Dolayısıyla kamera oyunculuğunda, başarının en önemli unsurlarından biri; kamerayı tanımak, onunla doğru ilişki kurmak, kısaca ‘kamera ile dost olmak’ tır...
Daha önce temel oyunculuk eğitimi almış, oyuncu ve oyuncu adayları ile yapılacak bu uygulamalı eğitim; metin ve karakter çözümleme ile role hazırlık sürecinden başlayarak, karakteri içselleştirmek, koşullanmalardan ve fazlalıklardan arınmak, sahne oyunculuğundan farkı, çekimde konsantrasyon, kamera ile doğru ilişki kurmak için gereken yöntemlerin yanı sıra, set ortamı, çekim kuralları, bazı teknik bilgiler ile set ilişkileri, bir yönetmenin ve teknik ekibin, oyuncudan beklentileri ve bu konuda yapılması gerekenlere dair bilgileri de içerir.
Atölye; farklı film ve dizilerden seçme sahnelerin çekimi, ardından izlenerek yorumlanması ile oyuncu adayına, deneyim, farkındalık ve alışkanlık kazandırmanın yanı sıra, her yeni çekimde; ‘oyunculuğunun sınırlarını zorlamayı’ da hedefler…
Eğitim sonunda; her oyuncu adayı için, daha önceki derslerde çalışılan bir parça seçilir ve çekimi yapılarak, gerektiğinde ‘showreel’ olarak kullanabilmesi amacıyla, kendisine hediye edilir...
Film Sektörüne Bakış (12 saat) :
Yapım şirketlerinin oyuncu arayışlarındaki metotları, bir oyuncu adayı için başvuru nasıl yapılır ? Doğru menajer ya da ajans seçimi, Audition nedir nelere dikkat edilmeli? Nasıl çekilir? Rolü alana kadar giden sürecin analizi.
SIKÇA SORULAN SORULAR
Tweet